Menu Close

ŽIVOTNI PUT BROJ 8

Osobe pod utjecajem broja 8 posjeduju izuzetne organizacione sposobnosti i poslovni duh, veoma su praktični, a efikasni su naročito u poslovima koji zahtijevaju brzo reagiranje, strpljenje i autoritet. Oni posjeduju sve kvalitete broja 4 ali u većoj mjeri, a to im daje veću volju za uspjehom i veću odlučnost; oni su jaki, čvrsti i, ako treba,nemilosrdni.
Glavna motivacija za uspjeh u životu njima je produktivnost u najširem smislu riječi, a za ostvarenje najviših ambicija moraju naučiti održavati ravnotežu između materijalnog i duhovnog.
Izrazito su nezavisni i samodovoljni, a karijere su im obično važnije od obiteljskog života. Mudri su i oprezni, u svojim procjenama ljudi uglavnom su vrlo analitični i pronicavi. Gube strpljenje s lijenošću, neefikasnošću i sanjarenjima. Broj 8 može dovesti do izvanrednog životnog uspjeha.
Rijetko se strasno zaljubljuju, a brakovi su im često nestabilni. Ljubavni život nerijetko im je poprište skandala i problema – jedan od razloga je svakako nedostatak mašte koji ih čini neosjetljivima i grubima, a i izrazita sklonost dominaciji stvara im problema u međuljudskim odnosima.
Žene na ovom Životnom putu često imaju teškoća u pronalaženju životnog partnera.Iznad svega su im potrebni strpljenje i smisao za ravnotežu kako bi to prevladale.

Ovaj Životni put može biti dosta težak jer donosi kašnjenja, razne prepreke, neuspjehe i poniženja. Na planu materijalnog uspjeha može dovesti do izvanrednih rezultata, ali ono što steknu mogu lako i izgubiti jer su skloni promašajima, a onda su izrazito frustrirani i nesretni.
Osim za uspjehe na poslovnom planu, broj 8 je odličan, zbog svoje snage, izdržljivosti i sklonosti vođenju, za vojna zanimanja, politiku i sport.
Ako je izveden iz broja 44, broj 8 svojim vlasnicima donosi senzibiliziranost za potrebe i osjećaje čovječanstva u cjelini, i često rade na općoj dobrobiti, u smislu namirivanja materijalnih potreba.

Negativan aspekt ovog broja može se manifestirati na dva načina: s jedne strane, može donijeti materijalnu pohlepu i pretjeranu ambiciju, a s druge,sasvim suprotno, može uzrokovati nedostatak kreativnih sposobnosti na planu materijalnog. Osim toga, osmice su, nešto više od ostalih brojeva, podložni zdravstvenim problemima, kao i nezgodama raznih vrsta.

Djeca

Djeca rođena na ovom Životnom putu su snažne volje, izravna, oštroumna i vrlo realistična. Stalno trebaju biti okupirana nekom korisnom aktivnošću ili hobijem, jer višak slobodnog vremena mogu koristiti na neprihvatljiv način. Nepopustljivost je još jedna njihova osobina koju bi morali naučiti kontrolirati, jer će, pozlijeđujući druge, puno puta biti povrijeđeni i oni sami. Roditelji ne bi smjeli nalaziti opravdanja za svoje male osmice kad oni pokazuju loše navike, neprihvatljive stavove ili uvredljivo ponašanje.
Male osmice vole da ih se tretira kao odrasle, a ne pokroviteljski ili prezaštitnički. Ako odrastaju u siromaštvu, zanemarena ili iskorištavana na neki način, ova djeca se vrlo rano nauče brinuti sama za sebe ali i tiranizirati drugu djecu.
Puno iskušenja čeka roditelje djece koja kao dan rođenja imaju broj 5. Ova djeca jako teško podnose pravila i stegu, nisu uporna u izvršavanju zadataka, a kako bi bila pozitivna, osmica mora njegovati upravo ove osobine. Velika je i sklonost da se rano započne s alkoholom, koji djeca s ovom kombinacijom dobro podnose, pa mogu i puno popiti.
Djeca s rođendanima u brojevima 4 i 8 uglavnom su preozbiljna, tvrdoglava, kritična prema drugima, žele što prije odrasti, materijalno su orijentirana, neka su pravi starmali.Ovakvu djecu treba podsjećati da su još samo djeca koja se trebaju i igrati i uživati u druženju s vršnjacima.

Životni put broj 8 teži je onima koji nemaju slova vrijednosti 8 u imenu i prezimenu, a isto tako i onima sa brojevima Izraza 8, 11 i 22.
Primjeri za ovaj Životni put: Pablo Picasso, Andrew Carnegie, G.B.Shaw,Barbra Streisand, Lyndon Johnson, Elizabeth Taylor, George Patton, Sadam Hussein.