Menu Close

ŽIVOTNI PUT BROJ 7

Najvažnije osobine rođenih na ovom Životnom putu su: duhovna snaga, odvažnost, povučenost, ljubav prema znanju, intuitivnost, analitičnost i introspektivnost.
Specijalisti različitih profila, sedmice ne vole timski rad, ne vole biti požurivani, poslove vole obavljati na svoj način i svojim tempom. Planove obično smišljaju u tajnosti dulje vrijeme, jer im za akciju trebaju idealni uvjeti, a kad krenu odlučni su i beskompromisni.
Ovim rezerviranim i analitičnim misliocima odlično odgovaraju zanimanja kao matematičar, inženjer, naučnik,izumitelj, liječnik, a često i alternativne metode lječenja, ali i poseban interes za duhovnost uopće.
Sedmicama su potrebni periodi izolacije – vrijeme za obnavljanje energije i sređivanje misli. Blizina velikih vodenih površina djeluje najblagotvornije u tom smislu, a ako za to nema mogućnosti, preporučuju se šetnje šumom. Bez ovakvih povremenih izolacija sedmice se osjećaju prenapregnuto, što može rezultirati problemima sa zdravljem, naročito psihičkim.
Njihova sklonost učenju i stjecanju znanja može im biti i svrha samoj sebi , pa takvi pojedinci nemaju praktične koristi od svojeg znanja i materijalni uspjeh je kod sedmica često upitan.S druge strane, negativan aspekt može se ogledati i u posvećivanju pretjerane pažnje materijalnoj sferi i zanemarivanju duhovne strane života, što obično za sedmice ne završava dobro( ovaj negativan aspekt broja 7 češće je prisutan kod sedmica čiji ostali važniji brojevi vrlo cijene materijalnu sferu života, kao brojevi 4 i 8).
Svakodnevni život i obični vidovi zabave za njih nisu zanimljivi, jer u životu cijene više vrijednosti i duhovnu snagu.Zbog toga, a i zbog sklonosti osamljivanju,ove osobe trebaju svjesno raditi na održanju dobrih prijateljskih odnosa s okolinom, kako bi izbjegli samoću u starijim godinama, sudbinu koja je češća kod sedmica nego kod drugih brojeva. U najgorem slučaju, dolazi do potpunog povlačenja iz društva.
Brak također nije lak za sedmice, možda i zbog nedovoljnog pokazivanja zanimanja za partnera i njegove želje i potrebe.
Sedmice ne vole fizički rad, otežavaju si život nikad ne slušajući savjete.Skloniji su sanjarenju više nego drugi.Pri prvom susretu često djeluju hladno i arogantno, a neke se sedmice stalnim pričanjem skrivaju od drugih.
Broj 7 postavlja velike zahtjeve na svog vlasnika, no teže ga je nositi kao dan rođenja – kao broj Životnog puta sedmica može biti od velike pomoći jer daje sposobnost svom vlasniku da bude svjesniji mogućnosti koje mu donosi neki drugi broj kao dan rođenja.

Djeca

Djeca rođena na Životnom putu broj 7 već od najranijeg djetinjstva razlikuju se od druge djece inteligencijom, analitičnošću, ozbiljnošću i sklonošću osamljivanju. Tu potrebu da se povuku u samoću, roditelji bi trebali poštovati, jer je samoća sedmicama potrebna za sređivanje dojmova.
Male sedmice sklone su i samopodcjenjivanju, sumnjanju u svoje sposobnosti i u tom smislu ih treba ohrabrivati i pružati im podršku.
Zbog njihovih posebnosti, ponekad ih je teže ispravno procijeniti ili razumjeti.
Male sedmice su, u pravilu, odlični učenici s posebnim interesom za prirodne znanosti, kompjutere i tehniku.
Posebnu pažnju svojim malim sedmicama trebaju posvetiti oni roditelji čija djeca imaju posebno upečatljive snove, ili mogu čuti čudne glasove, ili, čak, vidjeti aure drugih ljudi.Roditelji takvog djeteta trebali bi biti otvoreni prema posebnim sposobnostima svog djeteta; nikako im se ne smije rugati ili ne vjerovati, jer to može prouzročiti i teža oštećenja na psihičkom planu.
Zbog svoje tvrdoglavosti, elitizma, ponosa i izrazite nesklonosti da prihvate savjet, sedmice o životu uče, prečesto, na teži način.
A zbog potpuno različitih energija brojeva 7 i 5, djeca s rođendanima u broju 5 mogu pokazivati velike oscilacije u ponašanju: od provala energije do zlovolje i letargije.
Obadvoje, i rođendan i Životni put mogu, kod pozitivne odrasle osobe biti dobra kombinacija, ali ovakvo dijete može biti ekscentrično, potpuno neprilagođeno, i, kao takvo, vrlo teško za odgoj.
I djeca s rođendanom u broju 9 mogu zadavati dosta posla svojim roditeljima i odgajateljima. Devetka pojačava sklonost sanjarenju, pretjeranoj emotivnosti i okultnim temama, pa ih treba dodatno kontrolirati da ne zanemare svoje dužnosti.

Ovaj broj Životnog puta donosi odgode ostvarenja i kašnjenja onima koji u imenu i prezimenu nemaju slova vrijednosti 7, a također i onima s brojevima Izraza 8,11 i 22.

Primjeri za ovaj Životni put: Louis Pasteur, Joseph Pulitzer, Dostojevski,Winston Churchill, Andy Warhol.