Menu Close

ŽIVOTNI PUT BROJ 6

Broj 6 smatra se sretnim brojem jer predstavlja harmoniju, ispunjenje, ljubav i ljepotu.Zbog toga osobe pod utjecajem ovog broja krase sljedeće osobine: idealizam, sklad, poštenje, ljubaznost,zaštitničke porive, odgovornost i izrazite kreativne sposobnosti.
Šesticama je potreban dobro balansiran život, jer se inače ne osjećaju sigurnima.U stalnoj su potrazi za skladom i ugodnim okruženjem. Dobro
funkcioniraju kao dio tima i vole surađivati. Imaju izrazitog smisla i ljubavi za dom – obiteljski život od najveće im je važnosti. Ako nije skladan i ako se šestice ne osjećaju ugodno u svom domu, osjećaju se nesigurno i to može biti uzrok raznim problemima, pa i zdravstvenima.
Važnost doma ogleda se i u činjenici da ima mnogo šestica koje se bave zanimanjima vezanim uz kuću, kao građevinari, limari, električari, serviseri.
Jedan drugi tip profesija karakterističan za broj 6 uključuje profesije koje, na neki način, podrazumijevaju bavljenje ljepotom na kreativan način – frizeri, unutrašnji dekorateri, vrtlari.Broj 6 je, naravno, i broj umjetnika koji se mogu kreativno izraziti na različite načine, ali je uvijek prisutna potreba za ljubavlju i ravnotežom.
Osim toga, šestice su odlični njegovatelji sa velikim smislom za davanje podrške, pa među njima i dosta lječnika, medicinskog osoblja i savjetnika.

Ovaj Životni put, češće nego ostali, donosi takve životne situacije koje traže neku vrstu izbora ili odabira, a isto tako i obveze koje se moraju preuzeti, što nije uvijek lako.
Osim toga, život im lako može promijeniti smjer, a tome se treba znati prilagoditi, pa rođeni na ovom Životnom putu trebaju njegovati pomirljivi i prilagodljiv duh i slobodnu volju. Postoji i urođena težnja savršenstvu koja može stvarati probleme.
Ovaj put je pogodan za veliki uspjeh, ali može dovesti i do oklijevanja i kretanja u više raznih pravaca što dovodi do padova, ponekad vrlo bolnih. Također, svojim vlasnicima donosi prilike za preuzimanje odgovornosti, međutim tu može doći do problema jer se osjećaj odgovornosti za šestice često zna pretvoriti u breme ili iskušenje. To je naročito prisutno kod onih šestica koje su dobivene iz broja 33. Takva šestica je duboko suosjećajni pojedinackoji osjeća tuđe boli i smatra se odgovornim, i po cijenu vlastite žrtve, da pomogne.
Još je jedna bitna osobina rođenih na ovom Životnom putu:sposobnost za podučavanje, pa tu nalazimo i mnogo učitelja i profesora. No, neke šestice mogu ovu osobinu primjenjivati na negativan način, miješajući se nametljivo u tuđe poslove, misleći da sve znaju najbolje. Previše konvencionalni i sa moralizatorskim stavom, nisu uvijek u stanju shvatiti tuđa stajališta.
Komplicirani brak, nedovoljno pomirljiv duh, izbjegavanje odgovornosti i, ponekad, neuobičajena okrutnost, također su vidovi negativnog življenja broja 6.

Djeca

Djeca rođena na ovom Životnom putu su ljubazne, brižne prirode , posebno vole udobnost, ugodnost , čak i luksuz, a isto toliko ne vole fizički rad. Pomirljive su prirode, osim ako u pitanje nisu dovedeni njihov temeljni sistem vrijednosti i njihova sigurnost. Roditelji moraju paziti da druga djeca ne iskorištavaju njihovu malu šesticu, uzimaju im stvari, novce i slično. Osim toga, često vole bogatu i slatku hranu, pa ih se treba u tom smislu kontrolirati. Vrlo im je važna obiteljska atmosfera i dugo su vezani uz roditelje. Roditelji djece na Životnom putu broj 6 imaju najlakši zadatak u podizanju svog djeteta i zbog toga bi trebali biti vrlo blagi u usmjeravanju ili kažnjavanju male šestice.
Broj 6 se slaže sa svim brojevima i nijedan broj dana rođenja nije mu energetski suprotan. Nešto više napetosti ima s Glavnim brojevima. Djeca s rođendanom u broju 5 vole kontrirati, imaju potrebu potvrditi se izvan obiteljskog kruga; vole sve što je neobično , novo i luksuzno. Oni kojima je i dan rođenja u broju 6 vole biti kod kuće i mora ih se ohrabrivati da više vremena provode vani.Osim toga, ova djeca uživaju u hrani, pa mogu biti predebela.

Ovaj Životni put je težak onima koji nemaju slova vrijednosti 6 u imenu i prezimenu, a teškoće su prisutne i kod onih sa brojem Izraza 5.

Primjeri za ovaj Životni put: Albert Einstein, Nehru, Eisenhower, John Lennon, Richard Nixon, Eleanor Roosevelt, Franjo Tuđman.