Menu Close

ŽIVOTNI PUT BROJ 2

Rođeni na ovom Životnom putu imaju sljedeće karakteristike: obzirni su prema drugima, blagi, senzitivni, intuitivni, zalažu se za pravdu, mrze tiraniju i sebičnost, lako se sprijateljuju s drugim ljudima jer imaju razumijevanja i simpatija za sve ljudske karaktere. Vole mir, sklad i ravnotežu u svemu. Najsretniji su kad su u društvu sa srodnom dušom. Premda nisu prirodni vođe kao jedinice, mogu pokazivati tu osobinu uz jakog partnera.Jedan od glavnih razloga zašto dvojke nisu rođeni lideri leži u tome što nemaju srca reći “ ne” i kad treba, i zato jer jednostavno uživaju ugađati drugima. Zbog toga su valjda tako dobri i poželjni bračni partneri.
U životu privlače slavu i pozornost. Ljudi su često fascinirani inspirativnošću kojom dvojke zrače.
Oni su majstori dobrog tajminga i strpljivo čekaju pravi trenutak. Ne vole biti požurivani.
Posjeduju izuzetan osjećaj za ritam, pa je broj 2 broj glazbe i glazbenih talenata. Osim toga, odlični su u poslovima koji zahtijevaju precizan rad.Uz to, uvijek su ljubazni i uglađeni, ne vole rasprave i grubo ponašanje.Diplomacija je njihova prirodna vještina, jer su u stanju vidjeti i shvatiti različita stajališta.Ova sposobnost da u svemu vide i suprotnu stranu u isto im vrijeme predstavlja i veliku nepriliku, jer se zbog te osobine teško odlučuju na akciju ili na donošenje odluka.
Zbog izuzetne sposobnosti da razumiju druge i snažne intuicije, dvojke mogu biti odlični liječnici, psihijatri i iscjelitelji.
A zbog duboke uvjerenosti da “pravda uvijek pobjeđuje”dvojke mogu biti omiljeni političari ili kolumnisti – ako još uopće ima idealista, onda su to dvojke.
Emocionalni aspekt igra u njihovim životima veliku ulogu, jer oni prema svemu gaje snažne osjećaje: prema domu, korijenima, drugim ljudima. Ovdje postoji opasnost od prevelike receptivnosti, prevelike prijemljivosti za tuđe potrebe i probleme. U tim slučajevima dvojke mogu pasti u zamku tuđih emocionalnih drama i preuzeti tuđe osjećaje kao svoje. Dvojke moraju naučiti održavati ravnotežu između osjećaja o vlastitoj integriranosti i pružanja podrške i suosjećanja s drugima.
Neke osobe na ovom Životnom putu imaju sasvim suprotne probleme, i to naročito oni koji u imenu i prezimenu nemaju slova vrijednosti 2. Te su osobe rijetko svjesne drugih i njihovih problema, kao i problema u zajednici kao takvoj.Taj karakterni nedostatak je glavni uzrok njihovoj osobnoj nesreći, jer im patnja proizlazi iz nezadovoljavajućih osobnih odnosa.
Još jedna opasnost koja prijeti dvojkama proizlazi iz njihove senzitivnosti i lake povredljivosti – to je posebno slučaj ako u numerološkim podacima ima još brojeva 2. U takvom slučaju osoba previše vremena provodi sama i često budna sanja.Ponekad više vole živjeti u svojim fantazijama, nego kretati u akciju. Problem mogu predstavljati i pretjerana sramežljivost i skromnost, kao i previše kompetitivne situacije.Osim toga, mogu biti opsesivno skloni perfekcionizmu, tako da neke dvojke imaju i karmičku lekciju naučiti kako da ne postanu depresivni ili razočarani ako stvari ili situacije nisu savršeni po njihovim kriterijima.

Djeca

Djeca rođena na ovom Životnom putu su, uglavnom, mirne naravi, prijateljski raspoložena, strpljiva i od malena vole ugađati, i vršnjacima i odraslima. U tom smislu treba naročito paziti na djecu s rođendanima u broju 2 ( 2.,11.20.,29) i 7 ( 7.,16.,25.) jer ih je, pokazivanjem nježnosti , ljubavi i pažnje, lako zloupotrijebiti ili njima manipulirati : jedna od lošijih usluga koju roditelji mogu napraviti takvoj jednoj maloj dvojci je da je koriste kao posrednika u međusobnim svađama.
I djeca s rođendanom u broju 5 ( 5., 14., 23.) su potencijalno laka meta seksualnim zlostavljačima, ali iz nešto drugačijeg razloga; naime, oni vrlo rano počinju pokazivati interes za suprotni spol. U pravilu, djeca s rođendanima u broju 5, na bilo kojem Životnom putu, ranije od druge djece počinju biti seksualno aktivna i njihovi roditelji imaju dosta tešku zadaću: s jedne strane, imaju dužnost pomoći djetetu da izbjegne ranu trudnoću ili neku spolnu bolest, a, s druge, u razgovoru s djetetom trebali bi izbjegavati oštre tonove i naređivanje, jer takav stil male ili mlade petice u pravilu tjera da naprave suprotno. S malim peticama treba čvrsto, ali u svilenim rukavicama.
I djeca s rođendanom u broju 9 rano počnu sa zaljubljivanjem, ali ne tako često i sa spolnim odnosima; skloniji su platonskim odnosima.
Sva djeca rođena na Životnom putu broj 2 trebaju dosta ohrabrenja, pažnje i treba imati strpljenja i vremena saslušati ih, jer im je jako važno da ih se shvaća ozbiljno. S obzirom da su po rođenju vrlo intuitivna, to treba ohrabrivati i naučiti dijete kako intuiciju najbolje razviti i primijeniti. Jako griješe oni roditelji koji djetetu na ovom Životnom putu, kao jedini ili najvažniji način donošenja zaključaka i razmišljanja uopće, nameću isključivo logiku i racionalno razmišljanje, a još je gore ako djetetovu intuitivnost ismijavaju.Na takav način jedino što će postići je djetetova velika nesigurnost.

Ovaj Životni put je težak osobama koje u imenu i prezimenu nemaju slova vrijednosti 2, kao i onima s brojevima Izraza 1,5, 9,11 i 22.

Primjeri za ovaj Životni put: Jules Verne, Bill Clinton, Ronald Reagan, Bobby Fischer, Jacqueline Onassis, Madonna.