Menu Close

ZDRAVLJE

Najvažniji razlog zašto obolijevamo numerologija pripisuje našem nedovoljnom poznavanju samih sebe, te u skladu s tim, neslušanju onoga što nam naše tijelo poručuje.Kako nam numerologija može pomoći da ostanemo zdravi, odnosno što raditi i kako se ponašati ako već bolujemo?
Odgovor je prilično jednostavan: trebamo se dobro poznavati kako bismo živjeli u skladu sa svojom pravom prirodom. Tu je numerološka analiza u velikoj prednosti pred drugim alternativnim metodama – zbog svoje točnosti, ali i brzine kojom se može naučiti. Naravno, kod primjene numeroloških znanja iskustvo je jednako važno kao i kod primjene znanja iz bilo kojeg drugog područja.

Prava priroda svakog pojedinca proizlazi iz njegovih numeroloških podataka. Što se više podataka „umreži“, to je analiza preciznija i bogatija.
Svaki jednoznamenkasti broj predstavlja određeni dio tijela. Zdravlje se uobičajeno tumači iz broja Izraza, zajedničkog broja imena i prezimena. Međutim, gledaju se još i dan rođenja, iz kojeg doznajemo najvažnije podatke o osnovnim psihofizičkim osobinama, gleda se je li neki broj pretjerano naglašen na numerološkoj karti, i, svakako, tumačenja koja slijede treba usporediti s podacima iz brojeva Biti.

  1. Odnosi se na glavu i pluća. Pretjerana jedinica u imenu može rezultirati kompleksom inferiornosti, jer osoba ima teškoća sa samoostvarivanjem. Brzu, a značajnu, promjenu u stanju organizma može donijeti trbušno disanje, koje smiruje, opušta i temeljitije puni pluća kisikom.
  2. Odnosi se na nervni sistem, mozak i plexus solaris. Ove osobe su fizički osjetljivije, na njih pretjerano utječe buka i loši međuljudski odnosi. Lako ih je povrijediti, pa zbog toga ima dosta osoba s jakom dvojkom koje se povlače u samoću, mada su, po definiciji, odlični partneri. Preporuča se hrana koja hrani živce, kao i dosta odmora u ugodnom okruženju.
  3. Odnosi se na grlo, jezik, larinks i organe za govor. Bolest je kod trica često uzrokovana emocionalnim napetostima zbog loših međuljudskih odnosa, često zbog osjećaja da su neprihvaćeni, odnosno nedovoljno dobro prihvaćeni od drugih. Trebaju svjesno izbjegavati zabrinjavanje zbog svega i svačega, a njegovati optimistički stav.
  4. Odnosi se na želudac, desnu ruku i gornji dio tijela. Mogući su problemi s cirkulacijom i gubljenjem energije, naročito kod pretjerano ozbiljnih osoba i onih koji su previše skloni tjerati sami sebe, odnosno koji su sami prema sebi prestrogi. Prebogata hrana lako dovodi do visokog krvnog tlaka i pretjerane težine.
  5. Odnosi se na jetru, žučni mjehur, lijevu ruku i gornji lijevi dio tijela. Pretjerana aktivnost, nemir, unutarnje nezadovoljstvo i sklonost kriticizmu dovode do nervnih napetosti koje utječu na cjelokupno fizičko zdravlje. Jake petice su sklone nesrećama i fizičkim povredama koje zahtijevaju dulji oporavak.
  6. Odnosi se na srce, krv i kožu. Jake šestice mogu imati urođene srčane probleme, za razliku od brojeva 4 i 5, koji su skloni imati srčanih problema zbog životnog stila. Šesticama je za zdravlje vrlo važan dobro organizirani život i osjećaj sigurnosti. Skloni su prejedanju. Obiteljski problemi, naročito problemi s djecom, nedostatak ljubavi i priznanja, dovode do kroničnih bolesti.
  7. Odnosi se na slezenu, bijela krvna tjelešca i simpatetički živčani sustav. Sve sedmice su posebno osjetljive na hranu, i uglavnom su svi po prirodi vrlo izbirljivi kad je hrana u pitanju, često izbjegavaju meso. Kod njih je za dobro zdravlje od najveće važnosti imati dosta vremena za sebe, te mirna i relaksirajuća atmosfera, naročito ako zbog posla dolaze u dodir s velikim brojem ljudi. Osjetljiviji su im, također, i donji lijevi dio tijela i lijeva noga.
  8. Odnosi se na debelo crijevo, mada su im cijela crijeva osjetljivija, i na oči. Nervozna probava, glavobolje na živčanoj bazi i čir rezultat su preintenzivnog, napornog načina života i vrlo visokih ambicija. Broj osam je, inače, fizički najizdržljiviji od svih brojeva, i vrlo se lako oporavlja, ali je sklon povredama koje traže operativni zahvat. Za osmice je važna fizička aktivnost, boravak na zraku i trebaju raditi na unutarnjoj stabilnosti i ravnoteži.
  9. Odnosi se na bubrege i spolne organe, u prvom redu ženske. Probleme s muškim spolnim organima mogu imati i osmice. Devetke su naročito sklone lošim navikama, pretjeranim ugađanjima sebi i životu iznad svojih mogućnosti. Moraju naročito paziti na alkohol i druge opijate. Zdravlju im može škoditi i pretjerana osjetljivost, te sklonost sanjarenju i fizičkom neradu.