Menu Close

Najvažniji državni praznik

Iz posta na blogu datuma 29.1.2015:

No, prije same analize imam potrebu pojasniti neke stvari, kao na primjer zašto kao „dan rođenja“ naše države uzimam datum 8.10.1991., a ne kao većina astrologa i nekih drugih alternativaca, 25.6.1991.

Dan rođenja, najvažniji podatak za numerološku analizu, je upravo ono što sama riječ kaže – dan kad se netko rodio, kad je došao na svijet.

Kod ljudi, a i kod životinja, rođenje je čin kad se novo biće odvaja od svoje majke na način da mu se prekida pupčana vrpca.
Kod povijesnih događaja stvari su nužno kompliciranije, naročito za astrologe kojima za analizu treba i točno vrijeme rođenja. Pa se tako, na primjer, možemo pitati koji je to točno sat i minuta kad se RH rodila – je li to bio moment proglašenja rezultata prvih višestranačkih izbora ( ili možda trenutak zatvaranja biračkih mjesta jer je već tada utvrđena volja naroda za novom državom), je li to bilo 25.6.1991 kad je Sabor donio odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika ( pa se ona možemo pitati je li to bio trenutak glasanja, ili trenutak kad su se objavili rezultati – jer čin glasanja i objavu rezultata glasanja dijeli nekoliko minuta) …….
Činjenica je da je na tu odluku Sabora stavljen moratorij, i da je tek 8.10 Sabor donio Odluku o raskidu svih državnopravnih sveza s ostatkom bivše države.

Slikovito – početak poroda RH bili su izbori, odluka o suverenosti 25.6 1991 bio je prolazak kroz porođajni kanal, a Odluka o raskidu 8.10. je rezanje pupčane vrpce od matice i potpuno osamostaljenje.

Zbog toga 25.6 slavimo Dan državnosti, a 8.10. Dan nezavisnosti.

U postovima o numerološkoj povijesti novije Hrvatske iz 2009. godine, izračunala sam i dokazala da su hrvatski najvažniji brojevi 8, 9 i 11, te da se kao takvi ponavljaju kroz cijelu hrvatsku povijest.

U datumu 25.6. 1991. nema nijednog od tih brojeva i zaista nimalo ne čudi da se, ne slučajem i ne iz nekog osobnog hira, nego iz nužnosti viših razina Hrvatska rodila 8.10.1991.. i da su u tom datumu sadržana dva najvažnija hrvatska broja: 8 – kao dan rođenja i 11 – kao broj Životnog puta.

Zbog toga pri numerološkim analizama vezanim uz Hrvatsku kao državu uzimam 8.10. 1991. kao njezin dan rođenja. I zbog toga u svojim predviđanjima u pravilu ne griješim, što se baš ne može reći za astrologe koji se drže datuma 25.6.

Iz pisma klubovima zastupnika u Saboru datuma 6.11.2019.

Vezano uz promjene koje donosi Prijedlog novog zakona o blagdanima, osjećam se obveznom, ukratko, upozoriti na sljedeće:
Prvo – Predloženi tekst zakona o datumu 18. 11. kao dana prisjećanja na žrtve DOMOVINSKOG rata, NE RAZLIKUJE ŽRTVE VELIKOSRPSKE AGRESIJE OD ŽRTAVA POBUNJENIH SRBA, pripadnika JNA i srbijanskih paravojnih jedinica.
Oni su svi, na različite načine, žrtve Domovinskog rata u Hrvatskoj.
Nije mi poznat razlog zašto se u tekstu predloženog praznika, umjesto o žrtvama Domovinskog rata, ne govori o spomenu na žrtve velikosrpske agresije.
Ako je to dugoročna strategija vladajuće stranke o rješavanju odnosa između većinskog naroda i pripadnika srpske nacionalne manjine, ona neminovno ne može donijeti nikakvih poboljšanja na tom planu, dapače međusobno nerazumijevanje i sukobi će se produbiti, na primjer – ako pripadnici srpske manjine počnu tražiti neka prava kao žrtve Domovinskog rata.

Drugo – Kao univerzalni zakon, koji vrijedi i u makrokozmosu i u mikrokozmosu, rađanje, stvaranje nečeg novog UVIJEK ide kroz nekoliko faza – od namjere, začetka procesa rađanja ili stvaranja, proces sam i završetka procesa.
Stvaranje, rađanje nove države neminovno slijedi isti obrazac, pa tako i proces stvaranja nove hrvatske države devedesetih godina prošlog stoljeća – od izbora i višestranačkog Sabora 30.5.1990, preko Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti 25.6.1991. -do proglašenja neovisnosti i raskidanja veza, rezanje pupčane vrpce, 8.10.1991. Nepoštivanje prirodnog reda stvari na koncu se uvijek kažnjava, i u prirodi i u ljudskom društvu.

Najznačajniji praznik najvećeg broja država, ako ne i svih, je dan kad se slavi nastanak nove države, odnosno njezina nezavisnost.

Slavljenje 30.5 1990. kao najvažnijeg državnog praznika je uvreda za sve poginule, ranjene, stradale – koji su kroz svoju žrtvu ostvarili hrvatski san o samostalnoj državi. Pozivanje na sretna lica Hrvata 30.5 1990. je obična manipulacija, jer su lica mogla bila sretna zato što rat još nije započeo, većina je i mislila da do njega neće ni doći. Kako se rat razvijao, lica su bila sve nesretnija. Podsjećanje na sreću kad smo izašli iz jednoumlja, neće Hrvatima uljepšati današnje nezadovoljstvo sa stanjem u zemlji.
Stvar se može pogledati i iz drugog kuta – je li moguće da su u državi na vlasti oni koji smatraju da se ne treba slaviti dan neovisnosti kao najveći praznik svake zemlje, jer pokazuju da im je neovisnost države manje bitna od višestranačkog Sabora. Takvima za podsjetnik da je Hrvatska imala višestranačke Sabore i krajem 19.st., kao i početkom 20.st., ali nije imala neovisnu državu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *