Menu Close

Hajduk

Ovaj post objavljen je na blogu „Brojevi u politici“ 29.9.2010.

Hrvatski nogometni klub Hajduk osnovan je 13.2.1911. godine, na Životnom putu broj 9. To je Životni put koji nudi neograničene mogućnosti i prilike, nekonvencionalan životni stil, izraziti smisao za sport i pravdu i sklonost dramatičnim promjenama. Taj broj ne donosi sreću u financijskim pitanjima, ali donosi mnogo prijatelja, jer broj 9, uz karizmu, ima i magnetsku privlačnost koja fascinira ljude.
Negativnije osobine su nestrpljivost i presnažan temperament, povremeni nedostatak praktičnosti i nedovoljno pokazivanje pažnje detaljima, a može uzrokovati i nepotrebno žrtvovanje.
Dan osnivanja 13. je karmički broj koji donosi nagle i neočekivane promjene, koje mogu biti i pozitivne i negativne, metodičnost, radinost i potencijal za veliki uspjeh. Nije u skladu s brojem Životnog puta, pa može uzrokovati probleme s tvrdoglavošću i discipliniranošću. Isto tako, može donijeti osjećaj frustriranosti i žrtve, a također i osjetljivost i povredljivost, što se nastoji prikriti.
Broj Izraza punog imena kluba je 9, i kao takav potpuno je u skladu s brojem Životnog puta potencirajući njegove osobine izazivajući ljubav i simpatije kod ljudi, a samoj igri donosi lepršavost i originalnost.
Međutim, kako se samo ime Hajduk puno češće koristi, vibracija samo njegovog imena daje osobine po kojima je klub prepoznatljiv. Ime Hajduk vibrira brojem 1/19.
Broj 1 donosi hrabrost, snagu, samopouzdanje i odlučnost, ima liderske osobine. Stil djelovanja obilježavaju i spremnost za preuzimanje odgovornosti, davanje inicijative i okrenutost prema budućnosti.
U negativnoj realizaciji, donosi naginjanje agresivnosti, nestrpljivosti, samoživosti, pretjeranoj dominaciji, kao i nesposobnost da se razumije tuđe stajalište.
Broj 19 donosi veliki potencijal za čast, slavu i uspjeh u planovima, ali i određena nesnalaženja s tim u vezi.
Broj 1 je također u skladu s brojem 9 i igračima bi pomoglo da negdje na dresovima imaju upisan broj 1, ili još bolje, ime kluba, jer ime Hajduk ima odličan dijagram imena, za jedan sportski klub.
Isto tako, skandiranjem njegovog imena, navijači zaista pomažu svom klubu. Pomaže i naziv „bili“, jer riječ vibrira brojem 23, koji je također sretan broj i u skladu je s brojem 9. „Bili“ bi navijači Hajduka mogli skandirati u Zagrebu, koji je također u broju 5 i vibracijski je harmoničan s nazivom „bili“.

Puna adresa stadiona: Poljudsko šetalište bb, uključujući ime grada, je 7 i donosi izvjesnu izoliranost i usamljenost, kao i krivo procjenjivanje vlastitih mogućnosti. Broj adrese, bez grada, je 3, dobiven preko 12. Broj 3 daje dobrog domaćina, akciju, raznovrsnost, ali i površnost i rasipanje energije. Broj 12 donosi iskorištavanja od drugih, spletke, financijske i materijalne teškoće, a i potencira takvo ponašanje koje samo izaziva neprilike i neugodne situacije.
Međutim, sam naziv „Poljud“ je u broju 6, u skladu je s drugim Hajdukovim brojevima, jedino izaziva određenu lijenost i naginjanje lakoći, pa se traži veća strogost.
„Stari plac“ vibrira brojem 9 i predstavljao je idealno mjesto za najpozitivniju realizaciju Životnog puta. Kad se govori o sportu, broj 9 je broj nadahnute, lijepe igre, kolegijalnog i nesebičnog odnosa među igračima i potpunog predavanja igri bez ikakvih kalkulacija . Zato su i uspjesi Hajduka na ovom stadionu bili znatni i izazivali oduševljenje publike.
Grad Split vibrira brojem 22; to je broj posebnog ezoteričnog značaja, Glavni broj koji daje ekspanzivnu snagu, nadahnutost, talente, visoki intenzitet životne energije, potrebu da se sve radi „ na veliko“, traži se veličina na svim poljima, donosi smisao za manifestacije, predstave ( u najširem smislu riječi) i izraziti osjećaj za strukturu. Ovaj broj olakšava samorealizaciju svih koji imaju takve osobine, a isto tako budi svijest o tim osobinama kod onih koji ih sami nemaju.
Visoke vibracije broja 22 je teško nositi, pa se ovaj broj češće ostvaruje kao broj 4. U tom slučaju donosi naporan rad, dobru organiziranost, stabilnost, solidnost, tvrdoglavost i konzervativnost. S obzirom da je dan osnivanja Hajduka u broju 4, vidi se da Split,kao grad i sjedište Hajduka, naglašava osobine dana osnivanja,to jest „karakter“ kluba, ali je u potpunom neskladu s brojem Životnog puta, odnosno sudbinom kluba.
Torcida – vibrira brojem 7, koji je u relativnom skladu s Hajdukovim brojevima. Broj 7 navijačima Hajduka donosi kult prijateljstva, izbjegavanje monotonije, teško podnošenje bilo kakvih autoriteta, izvornost, ali i naginjanje pesimizmu, tjeskobi i tvrdoglavosti i uzrokuje poteškoće pri određivanju granica u svemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *