Menu Close

SKLAD BROJEVA

Za uspjeh u odnosima s drugim ljudima potrebno je, prvenstveno, dobro poznavati sebe, a onda isto tako i pojedince s kojima smo u određenom odnosu. Bilo da se radi o odnosu roditelj – dijete, bračnom odnosu, rodbinskom odnosu, prijateljstvu, poslovnom partnerstvu – odnos je kvalitetniji i dulje traje ako bar jedna uključena osoba dobro poznaje sebe i partnera.

Uz međusobno poznavanje, kompatibilnost partnera, sljedeći je, vrlo važan element za uspješan odnos.

Numerologija poznaje nekoliko načina određivanja kompatibilnosti, postoje različite tablice harmoničnih i neharmoničnih brojeva, neke koriste samo podatke iz imena i prezimena, neke uspoređuju samo brojeve Životnih puteva, a neke su svojevrsna kombinacija podataka.

Zapadna verzija kineske numerologije određuje kompatibilnost na vrlo jednostavan i pouzdan način. Uspoređivanje podataka vrši se u tri koraka:

  1. uspoređuju se karte rođenja
  2. uspoređuju se Životni putevi
  3. uspoređuju se osobne godine

Ovakva analiza traži kompetentnost profesionalnog numerologa, a ovdje se analizira samo sklad Životnih puteva.

Životni put broj 1

1 sa 1   Ovo je vrlo dinamična kombinacija jer oba partnera imaju osobine vođe i teško odstupaju od vlastitih zamisli. Dobro je što uglavnom vole iste stvari, pa mogu udružiti snage u nadmetanju s drugima. S obzirom da oboje naginju agresivnosti, rad na sebi i umjerenije ponašanje doprinjet će skladnijoj vezi. Ova kombinacija traži suradnju i izdržljivost da se stvari dovedu do kraja, jer je jedinica jedan od najnestrpljivijih brojeva.

1 sa 2   U ovoj kombinaciji broj 1 ima planove, inicijativu i liderske osobine, dok broj 2 ima takta, sklon je suradnji i daje podršku i strpljenje da se ostvare zamisli koje je inicirao broj 1. Kao partneri, kolege ili suradnici ovi pojedinci su dobitna kombinacija, jer svaki ima ono što drugom, u nekoj mjeri, manjka – ali samo ako su toga svjesni. Ako se u partneru traže vlastite osobine, kombinacija će se pokazati kao vrlo zahtjeva i upitnog trajanja.

1 sa 3   Kombinirajući originalnost i liderske sposobnosti broja 1 sa šarmom, magnetizmom, vještinom u promoviranju ideja i stvaranjem konkretnih rezultata, što su osobine broja 3, ova kombinacija može donijeti sreću, čast, pa i slavu, ovom dvojcu. Jedinu pravu opasnost mogu predstavljati impulsivnost broja 1 i rasipanje energije i vremena, čemu je sklona osoba u broju 3. No, uz odgovarajuću koncentraciju na cilj, ova kombinacija može postići praktički sve čega se poduhvati.

1 sa 4   Ova kombinacija predstavlja solidnu bazu za poslovni uspjeh. Osoba broj 1 donosi odluke i unosi u posao kreativne i inventivne zamisli. No, broju 1 potrebni su praktičnost, temeljitost i upornost osobe broj 4, koja ovim osobinama može ublažiti negativne posljedice impulsivnosti broja 1. Ta impulsivnost često iritira četvorke, dok oni sami mogu ići na živce broju 1 svojim pretjeranim oprezom. Ali, sve u svemu, ovo je dobra kombinacija. Brakovi osoba s ovom kombinacijom mogu biti vrlo uspješni.

1 sa 5   Oba partnera su aktivni, promjenljivi, originalni i znatiželjni. Zajedno mogu naučiti i steći jako puno, ako oboje nauče kontrolirati svoju sklonost prenaglim akcijama i promjenama. Osoba broj 5 može odlično prodati ideje broja 1. Projekti u obrazovanju mogli bi biti idealni za ovaj tim, a broju 5 treba prepustiti poslove vezane za odnose s javnošću. Za intimni život, ovo je vrlo burna kombinacija.

1 sa 6   Osoba broj 6 voli umjetnost, druženja, sklad, ljepotu i luksuz, a osoba broj 1 ima sposobnosti da joj to i omogući. Do sukoba može doći ako broj 1 ne kontrolira svoju tvrdoglavost, a broj 6 sklonost lijenosti. Za intimnu vezu povoljnije je da osoba broj 1 bude muškarac.

1 sa 7   Ovo može biti vrlo moćna kombinacija, ali pod uvjetom da obje osobe kontroliraju svoju veliku potrebu za nezavisnošću. Osoba broj 1 ne smije požurivati ili previše tražiti, jer je osobi broj 7 potrebno više vremena za privatnost, analizu i razmišljanje. Broj 1 je energetski otvoren prema van, dok je broj 7 od svih brojeva najviše introvertiran, pa svaki mora biti spreman dati dovoljno prostora onom drugom, kako bi se izbjegli nesporazumi. Ove osobe bi mogle biti vrlo duboko duhovno povezane.

1 sa 8   Obje osobe su agresivni pojedinci naučeni sprovoditi svoje ideje i lako će postati rivali ili suparnici. Ako žele surađivati, snagom volje morat će se naučiti kontrolirati i uvažavati partnera. Ovo je kombinacija izuzetne snage i hrabrosti u suočavanju s teškoćama, i, ako uspiju udružiti energije i talente, praktički su nepobjedivi – u suprotnom uništit će se međusobno. Ovo je izuzetno jaka poslovna kombinacija, pa i brak može djelovati kao poslovni poduhvat s puno strasti.

1 sa 9   U ovom odnosu, broj 1 je onaj koji gura i daje poticaje, a broj 9 ima dubinu, sposobnost za razumijevanje i suosjećanje. Ovo je odlična kombinacija za humanitaran rad i za rješavanje problema na globalnom nivou. S godinama, osobe broj 9 mogu postati depresivne ili, s druge strane, previše nasilne, pa bračna kombinacija s osobom broj 1, koja je trajno sklona dominaciji i nestrpljivosti, može biti u teškim iskušenjima.

Životni put broj 2

2 sa 2   Savršena ravnoteža i potpuno razumijevanje glavne su osobine ove kombinacije. Oba partnera znaju dati, ali i primiti razumijevanje i podršku. Problem može nastati kao rezultat nedovoljne odlučnosti za kretanje u akciju, pa vezi može nedostajati efikasnosti. Isto tako ovaj par treba paziti da ih drugi previše ne iskorištavaju.

2 sa 3   Ovo je kombinacija koja donosi popularnost. Osoba broj 2 zna kako steći prijatelje i veze, i vodi računa da sve teče glatko. Osoba broj 3 unosi živost i spontanost, kao i širi krug prijatelja. Osobi broj 2 treba prepustiti brigu o praktičnim aspektima stvari. U intimnoj vezi najveći problem može biti sklonost broja 3 da često bude izvan kuće, naročito ako je broj 2 sklon tugaljivosti.

2 sa 4   U ovoj kombinaciji brojeva nema natjecanja ni sukoba. U stvari, partneri potiču ono najbolje jedan u drugome, i na intimnom i na poslovnom planu. Veliki je sklad i razumijevanje u svemu čega se poduhvate. Broj 2 djeluje kao koordinator i donosilac sklada, a broj 4 se brine o praktičkim i organizacijskim pitanjima.

2 sa 5   Ovo je teža kombinacija, a trajnost joj može osigurati osoba broj 2 ako svjesno prihvati drugo mjesto u vezi. Osoba broj 5 ima snage pričati i planirati za oboje, a sukob može nastati ako broj 2 ne pokazuje podjednak entuzijazam oko nekog poduhvata kao partner.
Ako broj 2 uspije zadržati pažnju i interes broja 5, veza se može održati.

2 sa 6   Ovo je izuzetno uspješna kombinacija brojeva, odlična za brak, obitelj i djecu. Takt i magnetizam broja 2 u kombinaciji s osjećajem za harmonijom i smislom za dom i obitelj broja 6, čini ove ljude vrlo privlačnim parom koji izaziva povjerenje okoline. Kombinacija je dobra i za poslovno partnerstvo, naročito financije, karitativne poslove i sve poslove vezane uz obitelj i djecu.

2 sa 7   Ovo je vrlo skladna kombinacija koja ne stvara nikakve sukobe, jedino možda treba paziti na preveliku ozbiljnost. Postoji zajednički interes za filozofiju, okultna i mistična učenja, pa veza ima posebno veliki potencijal za zajednički rast na duhovnom planu. Broj 2 je u stanju razumjeti i surađivati, a broj 7 treba periode samoće za meditiranje i usavršavanje ideja, od čega oboje mogu imati koristi.

2 sa 8   Ovo je odlična kombinacija za stvaranje novaca i materijalni uspjeh. Oboje su efikasni, i ako osoba broj 8 ne zasjeni i ne gurne u drugi plan osobu broj 2 svojom pretjeranom snagom i dinamičnošću, moguće je vrlo dobro prijateljstvo. Broj 8 se može osloniti na diplomatičnost i takt broja 2 u svim poslovnim poduhvatima. Brak je lakši ako je osoba broj 8 muškarac.

2 sa 9   Za ovu kombinaciju posebno je važno da postoji zajednički cilj, naročito humanitaran rad za opće dobro, i u tom slučaju ovo može biti pobjednička kombinacija. Međutim, u svakodnevnom životu, nesklad ovih brojeva je puno vidljiviji. Impulzivne akcije, promjenjivost u ljubavnim pitanjima i, eventualno, loše navike broja 9, mogu povrijediti osjećajni i ljubazni broj 2. S druge strane, bojažljivost, pretjerano bavljenje detaljima i prepredenost broja 2, mogu ići na živce impulzivnoj i razdražljivoj devetki.

Životni put broj 3

3 sa 3   Ovo je kombinacija koje se treba čuvati. Oba partnera su spremna previše riskirati, pretjerano se pouzdavati u sreću, koja im je inače sklona, njeguju ekstravagantni životni stil – sve to može završiti u frivolnosti i rasipanju resursa, i, na kraju, neuspjehom. Brak osoba s ovom kombinacijom može biti trajan jedino ako bar jedan partner u svojoj numerološkoj karti ima više konkretnih i praktičkih brojeva.

3 sa 4   Za bilo kakvu suradnju ove dvije osobe, nužan je kompromis. Partneri bi morali biti otvoreni i slušati jedno drugo, jer broj 3 donosi ekspanzivnost i slobodoumlje, a broj 4 je konzervativan i nesklon brzom djelovanju – a to su potpuno suprotne osobine. Trajna veza moguća je ako je osoba broj 3 svjesna partnerove potrebe za stabilnošću i oprezom, a osoba broj 4 treba naučiti popuštati u svojoj čvrstoći i pretjeranoj ozbiljnosti.

3 sa 5   Oba broja su ekstrovertna i puna energije, i zaista zajedno mogu postići puno. Jedina opasnost može proisteći iz njihove sklonosti žurbi i nestrpljivosti. Kombinacija je manje pogodna za zajednički život, jer nijedan broj nije baš obiteljski, a situaciju može popraviti ona osoba koja u svojim numerološkim podacima ima poneki uporniji i praktičniji broj.

3 sa 6   Ovo je izuzetno dobar odnos, jer se brojevi odlično nadopunjuju po svojim osobinama. Između partnera postoji razumijevanje i sklad osobnosti, što osigurava dugotrajno prijateljstvo. Veza je odlična i za obiteljski i za poslovni život.

3 sa 7   U ovu vezu osoba broj 3 unosi energiju i inspiraciju, a osoba broj 7 donosi razumijevanje i promišljanje. Ovo je dobitna kombinacija, u kojoj mistična sedmica ima koristi od živahnosti broja 3, a broj 3 dobiva priliku naučiti kako ne rasipati energiju i kako biti produktivniji. Broj 3 ima potrebu za društvom, a broj 7 za povremenim periodima samoće. Ako partneri nauče poštovati potrebe onog drugog, ovo bi mogla biti idealna kombinacija.

3 sa 8   Ako partneri žive pozitivnije osobine svojih brojeva, ovo je moćna i sretna kombinacija. Broj 3 ima talenta, vješt je u prezentaciji svojih ideja, i odličnih je komunikacijskih sposobnosti, a broj 8 ima snagu i poriv za izuzetne rezultate na poslovnom planu, pa se odlično nadopunjavaju. Odlični su i kao bračni partneri i svoj brak grade uspješno i promišljeno.

3 sa 9   Ova veza obiluje kooperativnošću i međusobnim razumijevanjem, i u tom smislu ova kombinacija je i previše kompatibilna. Obje osobe su sklone idealizmu, nemaju smisla za materijalnu sferu i potrebe, i nisu dovoljno konkretni. Zajednički život može biti vrlo uspješan, ako bar jedan partner ima u svojim numerološkim podacima i brojeve koji donose više čvrstine, ustrajnosti i smisla za materijalnom konkretizacijom.

Životni put broj 4

4 sa 4   Ovo može biti vrlo sretna i skladna kombinacija koja donosi financijski uspjeh i materijalnu udobnost. Oba partnera su graditelji u materijalnom smislu, i vole vidjeti konkretne rezultate svojih napora. U toj koncentraciji na materijalno i vidljivo, lako se može pretjerati, i takvoj vezi, naročito ako je bračna, nedostaje sposobnosti i uživanja u višim, nematerijalnim stvarima. Osim toga, broj 4 ima problema u pokazivanju svojih osjećaja i nastoji kontrolirati pokazivanje svojih pravih emocija.

4 sa 5   Ovo bi mogla biti dobra kombinacija , jer su partneri potpuno različiti. Broj 4 u vezu donosi praktičnost, solidnost i ravnotežu, a broj 5 živahnost, raznovrsnost ideja i mnogo kontakata. Dobar brak je moguć ako partneri uvažavaju i poštuju te svoje razlike, u protivnom je teško održati sklad kroz dulji period.

4 sa 6   Ovo je dobra kombinacija koja stvara atmosferu sreće i zadovoljstva. Odlična je za obiteljski život, jer broj 4 rado stvara i privređuje za obitelj, a broj 6 od svih brojeva najviše cijeni obiteljske vrijednosti i uživa u svom domu. Kombinacija je uspješnija ako je muškarac broj 4.

4 sa 7   Ovo je dobra kombinacija, ali više za poslovne odnose nego za ljubavne. Osoba broj 4 predstavlja materijalni svijet, a osoba broj 7 mentalni, i to čini ovu kombinaciju uravnoteženom. Intimnu vezu osoba s ovom kombinacijom odlikuje velika ozbiljnost i oprez, pa to može biti uzrok problemima.

4 sa 8   Oba partnera naginju postignućima na fizičkom i materijalnom planu, broj 4 oprezno i više konzervativno, a broj 8 s puno više snage i ambicija. Kombinacija je povoljnija za posao. Emotivan život nije u prvom planu nijednom partneru, pa takvi brakovi ponekad djeluju više kao poslovni poduhvat, nego kao ljubavna veza.

4 sa 9   Ovo je kombinacija potpuno različitih ideja, filozofija i energija. Broj 4 ima priliku u ovoj vezi naučiti od broja 9 onu životnu lekciju koja će mu ukazati na životne vrijednosti više od materijalnog svijeta, a broj 9 se može naučiti praktičnosti i vrijednosti fizičkog rada. Kombinacija je pogodnija za prijateljstvo nego za zajednički život.

Životni put broj 5

5 sa 5   Oba partnera su temperamentne i uzbudljive osobe, i, ako žele kvalitetan odnos, moraju naučiti kontrolirati povremene provale bijesa, koje su posljedica izuzetno nervozne energije. Ovo je teška kombinacija za ljubavni život, jer oboje iznad svega cijene svoju slobodu i ne ponose osjećaj vezanosti. Dugotrajnija veza moguća je samo ako jedan drugom daju puno slobode i prostora, ili pronađu odgovarajuće oduške za nagomilanu energiju.

5 sa 6   Osoba broj 5 intelektualno stimulira i potiče domaćinske i umjetničke osobine partnera u broju 6, a broj 6 unosi formu, ljepotu i red u raznolikost ideja i impulzivnu prirodu osobe u broju 5. Ovo je stimulativna, ali i ugodna kombinacija koja smiruje okolinu.

5 sa 7   Prevelika pričljivost i egzaltiranost broja 5 odbija osobu u broju 7. Sedmicama trebaju periodi mirne introspekcije i meditacije, i umirujuće djeluju na petice. Uzajaman respekt i razumijevanje unutarnjih partnerovih kvaliteta može učiniti ovu kombinaciju uspješnom.

5 sa 8   Ovo je teška kombinacija dviju jednako snažnih, ali različitih energija, broja 5 na polju ideja i komunikacije, a broja 8 u svijetu biznisa, financija i sporta. Osoba u broju 8 je odlično organizirana, sistematična i ustrajna. Broj 5 je osoba trenutka, inspiracije, djelovanja na mah. Ako partneri uspiju nekako uskladiti svoje djelovanje i poštivati uzajamne različitosti, ovo može biti moćna i uspješna kombinacija, bar na neko vrijeme.

5 sa 9   Ovo bi mogla biti pobjednička kombinacija kompatibilnih energija. Broj 5 donosi raznovrsnost i promotivne sposobnosti, a broj 9 postignuća u znanosti i filozofiji i jedan općeljudski kontekst. U zajedničkom životu, problem mogu biti impulzivne reakcije, nervoza i nestrpljivost oba partnera.

Životni put broj 6

6 sa 6   Ova kombinacija može stvoriti atmosferu izuzetne ljepote, ljubavi i ugođaja, kako u obiteljskom domu, tako i u zajednici. Ovdje opasnost proizlazi iz istovjetnosti osobnosti, koja uz lijepe stvari, uključuje i sklonost ugodi, pa i lijenost i izbjegavanje rada.
Bar jedan od partnera trebao bi u svojim podacima imati energetski nsnažnije brojeve.

6 sa 7   Ovo može biti teška kombinacija, u prvom redu zbog neuspješne međusobne komunikacije. Šestice često mogu biti potpuno zaokupljene svojim domaćinskim ili umjetničkim interesima, tako da isključuju sve ostalo, a broju 7 je imanentna potreba za osamljivanjem i nekomuniciranjem. Partneri moraju svjesno raditi na suradnji i kvalitetnom komuniciranju, ako žele trajniji odnos.

6 sa 8   Ovo je kombinacija velikih mogućnosti. Osoba broj 6 je idealan partner osobi u broju 8 zbog svoje sposobnosti da pruži podršku i harmonično okruženje, toliko potrebno prenapregnutim osmicama. S druge strane, osoba broj 8 sposobna je osigurati materijalno blagostanje za ugodan život toliko važan broju 6. Veza je uspješnija, ako je muškarac broj 8.

6 sa 9   Ovo je idealna kombinacija za dugotrajno prijateljstvo i partnerstvo. Oba partnera imaju slične stavove i osjećaje o mnogim stvarima, i oboje zna da brak podrazumijeva davanje i primanje. Ljepota i istina, 6 i 9, glavne su osobine ove veze.

Životni put broj 7

7 sa 7   Mir je ključna riječ ove kombinacije. Ovi partneri su osobe zrele u svojim emocijama, i nikakva svađa među njima ne može dugo trajati.Njihov životni interes ne predstavlja materijalni svijet, nego svijet ideja, a to može biti i slabost ove veze zbog zahtjeva materijalne prirode koje život svakodnevno pred nas postavlja.

7 sa 8   Ovo bi moglo biti izuzetno partnerstvo, prvenstveno na poslovnom planu, a nešto teže na ljubavnom. Osmica ima snagu i egzekutivne sposobnosti, a sedmica miran intelekt, koji oplemenjuje kvalitete broja 8.

7 sa 9   Velika dubina i simpatija postoje u ovoj vezi. Unutarnji rast je cilj kojem teže oba partnera, a univerzalnost ideja donosi im harmoniju, razumijevanje i mir. Ovo je gotovo savršena kombinacija, jer postoji sklad uma, srca i duše.

Životni put broj 8

8 sa 8   Uz veliki oprez, ovo može biti partnerski odnos koji je u stanju postići sve čega se poduhvati. Izraziti materijalizam i organiziranost daju rezultat, ako su partneri u stanju obuzdati vlastite pretjerane ambicije, silovitost i sklonost potiskivanju drugih. Ovo je teška kombinacija za uspješan brak.

8 sa 9   Odlična kombinacija za posao ili znanstvena istraživanja.Za ljubavni život, bolje je ako je muškarac broj 8.

Životni put broj 9

9 sa 9   Ovdje je moguća duboka povezanost među partnerima, jer oba su intuitivni, mudri i kreativni. Zajednička im je izražena briga za ljude, pa se to najvjerovatnije vidi i u njihovom obiteljskom životu.Problem može uzrokovati nedovoljna usmjerenost ovih partnera na materijalnu konkretizaciju njihovih ideja.