Menu Close

OSOBNA GODINA BROJ 9

Ova godina je završna godina ciklusa od devet godina, i kao takva donosi dovršenje i ispunjenje nekih vaših planova i snova. Ona isto tako predstavlja završetke – može biti veza koju ste nadrasli, ili jednostavno sve ono što nećete više trebati, ili što vam više nije dano da imate,u sljedećem ciklusu: stvari, prijateljstva, odnose, poslove, ljude. Možda ćete osjetiti nostalgiju, ili čak i tugu, što netko ili nešto izlazi iz vašeg života – ali morate pustiti da ode. Napor da se neka veza sačuva, mada nema više unutarnje snage, odbijanje da se pusti sve čemu je prošao rok trajanja kod vas i što za vas nema više prave vrijednosti – može samo biti kontraproduktivno, pa time i autodestruktivno. Bit ćete vrlo osjetljivi i povredljivi, ali morate izdržati. Završite svoje projekte, okončajte sve što treba i, ako možete, priuštite si neko duže putovanje.
Premda godina nije dobra za započinjanje nečega novoga, dobra je za pisanje, dramsku umjetnost, učenje, podučavanje drugih, i sve aktivnosti humanitarnog karaktera.
Kako bi godinu proživjeli pozitivno, trebate biti tolerantni, skloni opraštanju , sućutni. Nagrada za pokazanu ljubav, simpatiju i razumijevanje drugih je ispunjenje vaših planova i dobro financijsko stanje. Izbjegavajte biti indiskretni, ljubomorni, sebični ili pretjerano emotivni na bilo koji način.

SIJEČANJ je mjesec koji vam omogućuje da napravite ono što smatrate da je neophodno. S obzirom da će se desiti neke promjene u vašim nazorima i pogledima na budućnost, moguće je da ćete raditi nove planove za budućnost. Moguće je, također, da ćete se osjećati nesigurno. Ne oslanjajte se na druge da naprave ono što morate napraviti sami.

VELJAČA Vaša preosjetljivost bit će pravi kamen smutnje u odnosima s okolinom. Pokušajte obuzdati svoje emocije i izbjegavajte agresivnost, premda ćete biti na kušnji, jer će se stvari odvijati presporo ili ćete osjećati
da se prema vama postupa nepravedno. Ovaj mjesec imati ćete najviše uspjeha ako uspijete ostati strpljivi, taktični i spremni na suradnju.

OŽUJAK Prijatelji i društvena događanja su ovaj mjesec u prvom planu. Možda vam se javi netko s kime niste dugo kontaktirali. Osjećat ćete se optimističnije nego prijašnjih mjeseci – možda i zbog novih ideja i planova. Višak energije probajte kreativno potrošiti, a mogli biste se s nečim i počastiti.

TRAVANJ Ovaj mjesec bit ćete zaokupljeni problemima praktične naravi. Moglo bi se dogoditi da nešto ne ispadne onako kako ste očekivali, pa ćete se osjećati obeshrabreno. Pokušajte naći pozitivan odušak kako biste se oslobodili ljutnje. Možda ćete u razmatranje uzeti neki novi potez ili način rada. Nemojte dopustiti da vam emocije utječu na prosuđivanje.

SVIBANJ Ovaj mjesec donosi dosta novina – u život vam ulazi nova osoba, ili ćete imati nova očekivanja ili novi način gledanja na stvari. Odbacit ćete nešto što vam je dosadno ili što osjećate da vas ograničava, samo pazite da ne postupite bezobzirno ili da ne izgubite kontrolu. Neke promjene u planovima mogu vas uzrujati, ali to vas može usmjeriti na nešto novo ili bolje.

LIPANJ donosi koncentraciju na dom i obitelj. Najvjerovatnije ćete se morati prilagoditi potrebama drugih i to će vas prilično iscrpiti. Zbog promijenjenih okolnosti, neki prijatelj ili suradnik više neće biti dio vašeg života. Harmonično okruženje vam je sada neophodno kako bi sačuvali duševni mir.

SRPANJ Ovo je dobar mjesec da odete na godišnji odmor. Potreban vam je odmor, opuštanje i malo samoće kako bi mogli razmisliti o svojoj situaciji sa svih strana.Premda bi se mogli osjećati razapeti između svojih vlastitih potreba i potreba bližnjih, imajte vjere da će se neželjena situacija riješiti sama od sebe. Pazite na zdravlje.

KOLOVOZ Ovaj mjesec imat ćete dosta posla i trebate se dobro organizirati, kako bi bili efikasni. Neko pitanje pravne prirode moglo bi privući vašu pažnju.Možda ćete, vezano za posao, morati pregovarati kako bi završili projekt. Posao će vas, na neki način, dotaći i emotivno, tako da morate paziti da vam srce ne nadvlada razum. Netko vama blizak trebat će pomoć i savjet, ali ćete možda biti prezauzeti da to primijetite. Postoji velika šansa da ćete dobiti priznanje za prošle napore.

RUJAN je pod utjecajem dvostrukog broja 9 i, kao takav, može uzrokovati osjećaj gubitka ili neko veće razočaranje. Također, morat ćete se pozdraviti s nekim ljudima ili nekom situacijom. Premda ćete biti prilično emotivni i sjećati se s nostalgijom prošlih dana, ovo sigurno nije vrijeme da živite u prošlosti. Koncentrirajte se na planiranje budućnosti. Ti planovi bi trebali postati određeniji i jasniji do kraja mjeseca. Pokušajte zauzeti stav “živi i pusti živjeti”.

LISTOPAD donosi nove interese i aktivnosti. Moguća je nova ljubavna veza. Neočekivani događaji tjerat će vas na oprez. Premda ćete se osjećati samouvjerenije, suradnja je još uvijek važna, naročito s nekim tko dijeli zajedničke interese i tko vam može biti od pomoći.

STUDENI Pustite sve odnose i stvari koji vam se ne čine više važni za vaš život, i to bez žaljenja. Moguće je odvajanje od onih koje volite i to će dovesti do jačeg emotivnog uznemirenja. Pokušajte ne biti previše osjetljivi kako bi mogli biti od pomoći bližnjima koji također trebaju pomoć ili sućut.

PROSINAC Proširite svoje interese i pokušajte stvari sagledati iz šire perspektive. Ovaj će se mjesec od vas tražiti puno razumijevanja i suosjećanja. I ovaj mjesec trebat će pustiti iz života neku situaciju ili odnos koje ste, na neki način, nadživjeli. To će vam donijeti osjećaj olakšanja, pa ćete djelovati emocionalno smirenije nego prije.