Menu Close

OSOBNA GODINA BROJ 7

Godina u broju 7 donosi sklonost osamljivanju, bavljenju sa samim sobom, analiziranju i samoanaliziranju – cijeni se privatnost. Donosi također i energetski pad, pa se preporuča izvjesno, privremeno, povlačenje iz vrtloga života – radije čitajte, studirajte, proučavajte, razmišljajte. Zbog toga je od velike važnosti da se dovoljno odmarate. Ako ste u mogućnosti, poduzmite neko veće putovanje, možda brodom, ponovo se povežite s prirodom i poradite na vlastitom usavršavanju – meditacijama, jogom, vježbanjem i slično.
Ove godine budite kao grčki filozofi – sve dovedite u pitanje, sebe, bližnje, način života, o svemu promislite s raznih strana. Ove godine se rješavaju i nagomilani emocionalni konflikti.
Ono na što morate posebno paziti su međuljudski odnosi, kako sa obitelji tako i poslovni. Ako se desi da pokažu nerazumijevanje za vaš novi način razmišljanja, ako pokažu razočaranje vašom sklonošću osamljivanju, može doći do prekida prijateljstava ili odvajanjem partnera.
Ova godina potiče razmišljanje o dubljim značenjima života, pa bavljenje konkretnim, materijalnim stvarima treba izbjegavati, jer novac će pristizati samo ako nećete trošiti puno energije da ga dobijete. Što ćete se, u tom smislu, manje truditi, više ćete dobivati – i obratno.
Ne zanemarujte brigu o zdravlju, izbjegavajte forsiranje rješenja i preveliku kritičnost. Izbjegavajte, također, osjećaj konfuzije, poniženja ili potlačenosti. Ne dozvolite da vas preplave neutemeljeni unutarnji strahovi ili da date maha kompleksima.
Godina jest, na neki način, godina čekanja, ali objektivno ne donosi stvarna ograničenja koja ne biste mogli svladati sigurnim nastupom i unutarnjim mirom. Samo se previše ne trudite i ne forsirajte.

SIJEČANJ je mjesec u broju 8 i kao takav donosi u prvi plan posao i konkretne probleme. Novac će pristizati, ali će troškovi i dalje biti visoki. Morate se truditi da budete što efikasniji, a emocije vam se ne bi smjele utjecati na donošenje odluka.

VELJAČA Ovaj će mjesec nešto stići do svog kraja – ili vašim vlastitim naporom ili zbog okolnosti izvan vaše kontrole. Nemojte se truditi to zadržati – ovo nije vrijeme da budete agresivni. No, nemojte započinjati ni ništa novo. Pokušajte ostati tolerantni i kad će vas drugi uzrujavati.

OŽUJAK O nečemu ćete razmišljati na novi način. Možda ćete osjetiti navalu energije i veću potrebu za aktivnošću, ali ne pretjerujte. Naročito pazite da se pretjerano ne uključite u tuđe stvari. Više će vam donijeti bavljenje duhovnim ili intelektualnim stvarima, nego fizičkim ili materijalnim. Budite otvorenog duha i naučite nešto novo.

TRAVANJ U međuljudskim odnosima tražit će se više taktičnosti, strpljenja i spremnosti za suradnjom nego inače. Pokazat će se i da stvari nisu onakve kakve su vam se na početku činile, zagrebite pod površinu i pazite na detalje. Neki problem emocionalne prirode natjerat će vas na razmišljanje.

SVIBANJ Za ovaj bi se mjesec moglo reći da ” ljubav je u zraku”. Druženja će predstavljati izvor zadovoljstva, i ovo je dobro vrijeme za izlazak među ljude, izražavanje svojeg mišljenja ili bavljenje nekom kreativnom aktivnošću, na primjer pisanjem ili nekim drugim vidom umjetničkog izražavanja. Samo morate paziti da ne pretjerate s emocijama.

LIPANJ Osjetit ćete potrebu da štedite. Poslovni zadaci tražit će većinu vašeg vremena, ali ne pretjerujte. Dovoljno se odmarajte, redovno jedite i pazite na zdravlje. Mjesec je povoljan za ulaganje u neki vid dodatnog obrazovanja.

SRPANJ Ovaj mjesec će vam obilježiti novi interesi i novi ljudi. Možda se pojavi i netko iz dalje prošlosti. Očekujte iznenađenja. Nemojte biti impulsivni ni previše ne riskirajte. Nemirnu energiju najbolje ćete kanalizirati nekim intelektualnim radom. Moguće je putovanje, možda preko mora.

KOLOVOZ Ovaj mjesec u prvom planu će biti odnosi u obitelji, kroz povećanu odgovornost ili potrebu za prilagođavanjem. Imat ćete osjećaj da imate previše obaveza. Premda vas cijela situacija može frustrirati, mogući su i ugodni trenuci s mlađom osobom ili djetetom. Pazite da ne zapadnete u depresiju, pokušajte misliti pozitivno.

RUJAN Ovo je dobar mjesec i za praznike, ali i za učenje i studiranje. Mjesec je pod utjecajem dvostrukog broja 7, pa ćete biti intuitivniji i skloni razmišljanju više nego inače. Ni ovaj mjesec ne podržava forsiranje rješavanja problema – pustite da se stvari odvijaju same po sebi. Pazite da se dovoljno odmarate.

LISTOPAD Većinu vremena bit ćete zaokupljani poslom i organizacijskim problemima. Osjetit ćete olakšanje vezano uz neki financijski problem. Međutim, ne smijete zanemariti bliske osobe koje očekuju vašu pažnju.

STUDENI Ovaj mjesec osjećat ćete se kao da okolnosti izvan vaše kontrole upravljaju vašim životom. No, to će uskoro proći , a vi ćete steći više hrabrosti i samopouzdanja koji će vam pomoći da neku stvar dovedete do kraja. Ništa ne uzimajte zdravo za gotovo.

PROSINAC Ovaj mjesec vratit ćete dobar dio energije, bit ćete aktivni i zaposleni cijelo vrijeme. Nešto ćete morati obaviti sami, željeli vi to ili ne. Premda je još uvijek bolje ne forsirati, iskoristite prilike koje će vam se pružiti. Financijsko stanje će se popraviti.