Menu Close

OSOBNA GODINA BROJ 5

Osobna godina u broju 5 je godina promjena, godina prihvaćanja novih stvari, novih ideja i novih ljudi, a isto tako i potrebe da se puste stare ideje, ljudi itd. kako bi se dalo mjesta novome. Nakon ozbiljne, i radom ispunjene, prošle godine, ova godina donosi oslobađanje od rutine, neočekivano postaje priželjkivano. Međutim, tijekom cijele godine provlačit će se osjećaj izvjesne nesigurnosti i, s vremena na vrijeme, osjećat ćete se kao da ste izbačeni iz sedla. Ali, u cjelini, godina vam nudi sjajnu priliku za napredak i razvoj. Ako ćete biti otvorenog uma i duha, vidjet ćete da ćete moći obnoviti sve svoje veze i poslove, razjasniti neke nesporazume iz prošlosti, a sve u cilju veće osobne slobode.
” Promjena ” i ” novo ” su ključne riječi ove godine, i ako se godina bude pozitivno živjela, ako se prihvate vibracije novoga koje broj 5 donosi, život će vam postati potpuniji nego prošlih godina. Bez promjene neće biti rasta i napretka na bilo kojem životnom području. To, međutim, ne znači nekritičko prihvaćanje svega novoga, nego to podrazumijeva određenu unutarnju potrebu za napretkom i poboljšanjem života.
Ovo je, dakle, godina za igru, zabavu, putovanja, akciju i osjetilna životna zadovoljstva i avanture. Dosada i monotonija izlaze iz života. Osobni magnetizam i seksualna privlačnost su vrlo visoki – moguće su prolazne intimne veze. Oni koji imaju problema s pićem ili prevelikom težinom imat će velikih problema držati stvari pod kontrolom, jer će posebno teško biti održavati samodisciplinu. Pazite da vaš probuđeni i pojačani osjećaj osobne slobode ne zloupotrijebite, ugrožavajući tuđu slobodu.
Promjene, novi kontakti i nove mogućnosti možda će vas zbuniti, ali ih prihvatite u cilju osobnog napretka i poboljšanja životnih okolnosti.
Možda ćete se osjećati nemirno, nestrpljivo, naročito ako se stvari budu kretale presporo. Ili ćete osjećati odbojnost prema onima koji vas koče u prihvaćanju novoga. Međutim, morate paziti da u žurbi ne radite velike greške, zbog kojih ćete kasnije žaliti.

SIJEČANJ Ovo je mjesec obaveza i odgovornosti, i imat ćete jako malo vremena za sebe. Strpljenje i suosjećanje uvijek daju bolje rezultate od zamjeranja i teških riječi.

VELJAČA je mjesec u broju 7, i zove na odmor i izvjesno povlačenje u sebe. Premda situacija oko vas i nije po vašoj volji, ovo nije dobro vrijeme za forsiranje svojih stavova.

OŽUJAK je mjesec koji od vas traži dobro prosuđivanje i efikasnost. Ne odgađajte poslovne obaveze i ne dopuštajte da vam zapreke stoje na putu. Financije se popravljaju, ali troškovi su još uvijek visoki. Netko od autoriteta vam može biti od pomoći.

TRAVANJ donosi zaključke i odluke o nekim novim stvarima ili okolnostima. Moguće je putovanje, ali i velika frustriranost. Neka situacija dolazi do svog kraja, možda vezano uz pravo.

SVIBANJ Iznenadni obrat nekog događaja može donijeti neku novu priliku. Iskoristite to. Ako se osjećate previše u rutini, promijenite to. Idite među ljude i iznosite svoje ideje. Izbjegavajte neodgovorno ponašanje.

LIPANJ Za uspjeh i sreću ovaj mjesec najvažniji su strpljenje, takt i diplomacija. Bližnji će vam možda stvarati poteškoće, ili će neka kašnjenja biti izvor velike frustracije – no ne forsirajte rješenje. Pazite da ne ignorirate neke detalje, možda su važniji nego što mislite.

SRPANJ Pazite što govorite, ali tjerajte svoje. Bit ćete bogati novim idejama i imat ćete potrebu odmah ih realizirati, ali izbjegavajte impulzivnost, ekstravaganciju ili rasipanje energije u previše smjerova. Romansa i putovanje su u zraku, pa je ovaj mjesec odličan za putovanja i druženja, koja mogu donijeti neočekivanu priliku, ali zapamtite da se nemarno izgovorene riječi mogu krivo protumačiti.

KOLOVOZ donosi praktične probleme o kojima ćete morati razmišljati u budućnosti. A i o financijama morate voditi računa. Premda ćete osjetiti snažnu želju da krenete naprijed, u nešto novo u životu, zahtjevi okoline će vam to otežavati. Odgovornosti se moraju prihvatiti, a prepreke nadvladati. Mjesec će biti uspješan ako ćete teškoće rješavati mirno i razumno. Napetosti mogu narušiti zdravlje.

RUJAN je pod vibracijama dvostrukog broja 5, i kao takav donosi gotovo nekontroliranu potrebu za osobnom slobodom i promjenom. Pokušajte promjene usmjeravati a ne odupirati im se. Snaga volje će vam biti niska i teško da ćete odoljeti osjetilnim pretjerivanjima. Nešto novo vam ulazi u život i osjećat ćete se oslobođenima od starih odnosa ili odgovornosti.

LISTOPAD Pokušavajući uravnotežiti svoj osobni život i obaveze sa drugima, bit ćete vrlo frustrirani. Budite od pomoći onima koji traže vašu podršku, ali ne poduzimajte ništa više od onoga što vam bude odgovaralo, ili što vam se bude naturalo. U prvom planu je situacija kod kuće, možda ćete biti dobar domaćin. Moguća je i napetost između vas i nekog člana obitelji.

STUDENI Ovaj mjesec morate paziti na zdravlje. Zato se odmarajte i budite malo sami sa sobom. Koncentrirajte se na sebe, radije nego da se umiješate u razrješavanje tuđih problema. Nesporazume ćete izbjeći ako stvari stavite u širu perspektivu. Možda ćete morati položiti račune za ranije greške. Pretjerano ste osjetljivi na buku, bučne susjede i promet.
Neka osoba ili situacija će tražiti strpljenje i diplomaciju, no vi ćete možda biti skloni ponašati se nepošteno ili ćete nekoga prevariti. Bez obzira koliko vam situacija bila iritantna, ne možete ništa napraviti da ubrzate razrješenje.

PROSINAC U prvom planu su problemi materijalne prirode. Moguć je neočekivani dobitak. Poboljšane financije daju vam više slobode da napravite nešto što zaista želite. No, mogući su i neočekivani troškovi.
Mjesec je dobar za poslovne aktivnosti i ne trošite vrijeme na neproduktivne stvari. Netko od autoriteta bi vam mogao dati dobar savjet. Pazite da ne govorite previše i da ne budete neosjetljivi prema drugima.