Menu Close

BROJ OSTVARENJA

Broj ostvarenja pokazuje kakav je prvi utisak koji ostavljamo na okolinu u društvenim i poslovnim kontaktima. To je naše vanjsko Ja, to su osobine kako nas drugi vide i što misle o nama pri upoznavanju. Izračunava se zbrajanjem numeričkih vrijednosti svih suglasnika u imenu i prezimenu.
Ovaj broj je od manjeg značaja od Intimnog broja, jer ono što želimo od života, naš unutarnji poriv, ima na nas veći utjecaj od utiska koji ostavljamo. Međutim, i Osvarenje ima svoje mjesto u numerološkoj analizi.
Slično kao i kod Intimnog broja, i Broj ostvarenja treba tumačiti kod analize broja Životnog puta.
Ako su ta dva broja ista , prvi utisak koji osoba ostavlja na druge odgovara njegovoj pravoj prirodi i osobinama. Ali, to automatski ne pokazuje što zaista činimo ( to pokazuje Izraz) i što intimno želimo (Intimni broj).
Ako su oboje ,Ostvarenje i Životni put, parni ili neparni brojevi kombinacija je harmonična. Utisak koji se ostavlja nije suprotan ili konfliktan s onim što donosi Životni put.
Ako je jedan broj paran a drugi neparan, utisak koji osoba ostavlja razlikuje se od njegove prave prirode.
U tom slučaju, zbog nerazumijevanja okoline pojedinac može imati većih problema u privatnom životu i na poslu – nažalost, ljudi su skloni o nekome donositi sud na temelju prvog utiska, a u slučaju neskladnih brojeva taj utisak ne odgovara pravoj prirodi, osobinama i sposobnostima pojedinca.

Ostvarenje broj 1

S ovim brojem, pojedinac djeluje kao lider, nezavisan, čak nasrtljiv, pun inicijative, odlučnosti, samopouzdanja i originalnosti. Nije timski čovjek i često ostavlja utisak vrlo samožive osobe. Prisutan je latentan strah od ignoriranja od strane drugih. Kao djeca, jedinice su sklone hiperaktivnosti i teško ih je kontrolirati.
Za bolji dojam, jedinice bi trebale svjesno raditi da svoju istaknutost ne realiziraju uglavnom kao agresivnost i nasrtljivost, nego kao dostojanstvenost i posvećivanje pažnje svom izgledu. Također, trebali bi pokazivati interes ne samo za svoje, nego i za tuđe ili neke opće ciljeve ili potrebe.

Ostvarenje broj 2

Ovo su vrlo druželjubive osobe, dobri komunikatori, imaju iskrenu želju razumjeti druge i pomoći im. Posjeduju takt i sposobnost davanja dobrog savjeta. Inspirativni su, ali na samozatajan način. Djeluju ili vrlo uredno i sređeno pazivši na svaki detalj svog izgleda, ili, s druge strane, mogu djelovati šlampavo ili čak neuredno. U prvom kontaktu mogu djelovati sramežljivo i rjeđe čine prvi korak. Imaju dara za diplomaciju.
Ako nisu dobro energetski uravnoteženi, mogu pretjerano ovisiti o društvu drugih ljudi, ili, s druge strane, osamiti se, čak do nivoa eskapizma od društva drugih ljudi. Mogu ostavljati dojam osobe kojom je lako manipulirati ili djelovati siromašnije nego što uistinu jesu.
Za bolji dojam, posebnu pažnju trebaju posvećivati svom izgledu, a brigu za druge ne bi smjeli stavljati ispred brige za sebe, jer ljubav i brigu za druge treba pružati bez žrtvovanja vlastitog dostojanstva i samopoštovanja.
Ako je broj dva dobiven iz broja jedanaest, takva osoba često vodi zanimljiv život prožet nekim vidom istraživanja ili prakticiranja duhovne razine postojanja. Često su u stanju osjetiti „kvalitetu“ misli i osjećaja drugih osoba, i to ih čini odličnim procjeniteljima nečije osobnosti. Vlastito napredovanje u viša područja svjesnosti, može uzrokovati konfuziju i nervne probleme. Brojevi jedanaest morali bi se naučiti vjerovati svojoj intuiciji. S obzirom da svijet doživljavaju različito od većine ljudi, mnogi ih smatraju ekscentricima ili čudacima.

Ostvarenje broj 3

Brojevi tri djeluju vedro, živahno i sretno. Zabavni su, znatiželjni, duhoviti i pričljivi, rođeni komunikatori. Uživaju u životu, kreativni su i pametni. S obzirom da su izuzetne mentalne energije, u odnosima s drugim ljudima zanemaruju emocionalno komponentu, a i do njih samih, u dubljem, intimnijem smislu, teško je doprijeti.
Nemirni su i često mijenjaju interese, straši ih osjećaj da su uhvaćeni u stupicu ili da ih guše okolnosti ili drugi ljudi; boje se dosade. U prvom kontaktu mogu djelovati nametljivo ili prijeteće. Ako ne poklanjaju dovoljno pažnje stilu , mogu biti napirlitano i napadno odjeveni.

Ostvarenje broj 4

Brojevi četiri su vrlo organizirani i praktični pojedinci, po prirodi orijentirani na karijeru i uspjeh s glavnim ciljem – zarađivanje novaca za kupovanje najboljih stvari i statusnih simbola. Imaju izražen smisao za red i strukturu, skloni su konzervativnim i tradicionalnim vrijednostima. Više vole prirodno od umjetnog, djeluju predvidljivo ali solidno, samodisciplinirani su i imaju oko za detalje. Boje se da im stvari ne izmaknu iz kontrole i pretvore se u nered ili kaos. Na prvi pogled često djeluju dosadno ili kao fanatici nekih svojih vrijednosti.
Mogu pretjerati u poslušnosti i slijeđenju pravila i ustaljenih obrazaca ponašanja, i takva samonametnuta ograničenja lišavaju ih sposobnosti da se izraze i ostvare kao samosvojne ličnosti. U takvim slučajevima, preporuča im se okretanja sebi i povezivanje sa svojim višim Ja, na njima najprihvatljiviji način – preko vjere, meditacija, joge ili neke druge slične aktivnosti.
Osobine praktičnosti i trajnosti, tako karakeristične za broj četiri, trebaju njegovati i u svom vanjskom izgledu, pa im odgovaraju ravne linije, kvalitetan i izdržljiv materijal, odjeća po mjeri. Brojevi četiri ne bi smjeli pretjerivati ni sa bojama ni sa stilom.
Ako je broj četiri dobiven iz broja dvadeset dva, takav se pojedinac često doživljava kao lider ili mudar savjetnik, a on sam može osjećati strah da ne iznevjeri očekivanja drugih ljudi. Osoba je privlačna, karizmatična, vizionarskih osobina, usmjerena na velika postignuća. U slučaju pozitivne realizacije, kad osoba djeluje kao visoko odgovoran pojedinac čiji ciljevi nadilaze osobne potrebe, postignuća su vidljiva i na visokom nivou.
Ako takva osoba ne živi u skladu sa svojim sposobnostima, djeluje na nižoj vibraciji broja četiri, ali je puno više materijalistički usmjerena, postavlja visoke zahtjeve drugima, dok sama daje vrlo malo, što u konačnici, često vodi u izolaciju i otuđenje od drugih ljudi.

Ostvarenje broj 5

Osobe s brojem pet djeluju pokretljivo, nemirno, svestrano, vrlo znatiželjno. Često mijenjaju interese, stvari im lako dosade, vole putovati i saznavati nove stvari, pa djeluju napredno i slobodoumno. Nastup im je izravan i uvjerljiv.
Skloni su češće mijenjati raspoloženje i stavove, lako gube živce i u tom slučaju mogu biti prekritični, nasilni i grubi. Prvi utisak koji odaju nerijetko govori o egocentričnoj, prekritičnoj osobi koja lako iskazuje svoju seksualnost i seksualnu zainteresiranost. Međutim, češće samo djeluju promiskuitetno, osobito ako im važniji brojevi tu osobinu ne podržavaju.
U odijevanju vole slijediti posljednju modu u čemu mogu pretjerati i djelovati napadno i kričavo, samo da budu u centru pažnje. Za bolji prvi utisak, trebaju se oblačiti u skladu s prilikom i sa stilom, prezentirajući pozitivne strane svoje osobnosti.

Ostvarenje broj 6

Osobe s brojem šest djeluju skladno, uravnoteženo, , odgovorno i kreativno. Imaju izuzetan ukus, djeluju profinjeno, vole sve što je lijepo. Izgledaju kao da dobro funkcioniraju kao dio tima, imaju smisla za podučavanje, veliku pažnju posvećuju domu u svakom smislu – od uređenja interijera, serviranja obroka, do održavanja sklada među članovima obitelji. U ovom smislu mogu lako pretjerati, jer su brojevi šest poznati kao oni pojedinci koji se najčešće prezaštitnički odnose prema svojoj djeci, ne daju im „disati“ , zbog pretjerane brige često djeluju tjeskobno ili uznemireno.
Osim toga, previše važnosti i energije mogu posvećivati penjanju na društvenoj ljestvici i moraju paziti da ih povremeni neuspjesi ne usmjere na povlačenje i pretjeranu neodlučnost.
U odijevanju mogu pogriješiti ako im je stil previše tradicionalan ili ako prije svega insistiraju na udobnosti . Trebaju paziti na težinu. Iako nisu pobornici odijevanja po posljednoj modi pod svaku cijenu, vole kvalitetnu odjeću od dobrog materijala.

Ostvarenje broj 7

Brojevi sedam čime god da se bavili, rade to na sistematičan , analitičan i pametan način. Mogu djelovati hladno, nezavisno, tajanstveno i teško pristupačno, ili neurotično i prekomplicirano, tako da ih je teško dobro upoznati u prvom kontaktu. Sedmice su tipični individualci, koji sve rade na svoj način i ne primaju savjete. Njihova prirodna rezerviranost može biti shvaćena kao arogancija ili snobizam. Slično kao dvojke, nerado čine prvi korak, razlika je samo u tome što se dvojke tako ponašaju iz straha, a sedmice zato što tako žele.
Kao perfekcionisti, mogu biti prekritični prema drugim ljudima. U negativnoj realizaciji, mogi biti samodostatni u tolikoj mjeri da se povlače iz društva i žive u svom posebnom svijetu, a to je najčešće rezultat njihovog velikog straha da ne budu ostavljeni.
Njegovana vanjština, dobra, pa i skupa odjeća dobro balansiranih boja, pomažu u postizanju samopouzdanja pri društvenim kontaktima.

Ostvarenje broj 8

Pojedinci s brojem osam odaju utisak snažne, samouvjerene, sposobne i uspješne osobe koja veliku pažnju poklanja materijalnim vrijednostima. Najviše od svega boje se siromaštva. Osmice vole imati sve najbolje i najskuplje i često si to mogu priuštiti. No, isto tako mogu imati velike uspone i padove u svojim poduhvatima i troše puno energije na dovođenje stvari u ravnotežu. Bogatije osmice često su veliki donatori.
Zbog velikog interesa za materijalno, osmice drugim ljudima mogu djelovati pohlepno, samoživo i isprazno.S obzirom da često zauzimaju pozicije moći i kontrole, mogu djelovati tajnovito i nedostupno. U međuljudskim odnosima imaju snažnu potrebu za osobnom nezavisnosti.
Osmice najčešće djeluju uspješno, što se vidi i po stilu odijevanja. Uz skupe i kvalitetne materijale za formalnu odjeću, vole odijevati i poznate sportske marke, i na društvenim i poslovnim okupljanjima ne mogu proći nezapaženo.

Ostvarenje broj 9

Brojevi devet su pošteni, iskreni, topli, srdačni i sućutni pojedinci koji vole ljude. Humanitarci po prirodi, imaju potrebu angažirati se na poboljšanju životnih uvjeta ljudi, bilo na nivou socijalnog radnika ili psihologa, bilo na nivou međunarodnih humanitarnih organizacija ili progresivnih društvenih pokreta.
Nezavisni su, kreativni, dinamični i romantični i vrlo otvoreni, što im može donijeti probleme u kontaktima s manje iskrenim ili proračunatim pojedincima.
Svoj društveni angažman doživljavaju jako osobno, i u tome mogu pretjerati na način da postaju fanatični, opsesivni i ograničeni u insistiranju na svojim idejama. Zbog intenzivnosti svojih emocija, u obrani svojih ideja mogu lako postati militantni ili čak nasilni.
Dok njih muči strah da im drugi ljudi ne vjeruju, oni drugima mogu djelovati kao osobe koje očajnički traže odobravanje.
Devetke, uz elementarnu njegu, mogu dugo djelovati mladoliko. U odijevanju, trebali bi posebno paziti na izbor boja i izbjegavati crnu, mada je sami vrlo rado nose. Mogu pokazivati nemar prema odijevanju, jer im je udobnost, a ne utisak koji ostavljaju, na prvom mjestu.